En QR-brikke på gravstenen beriker besøket ved gravplassen

På inQR.no kan du enkelt lage og bestille en metallbrikke med QR-kode til gravsteinen. Brikken kan f.eks. inneholde en bildeserie med musikk, dokumenter og linker til minneside, Youtube, slektstre, osv. Man kan også åpne for en hilsningsløsning, der man kan stå ved graven, ta bilder og sende hilsninger til familien til den avdøde. Når man skanner QR-koden med mobilen, blir alt dette tilgjengelig fra en menyside.

QR-koden lasergraveres på en metallbrikke. Den fåes med eller uten bilde. Brikken er liten og diskret og tåler frost, regn og ruskevær.

Ved spørsmål, kontakt oss på support@memosoft.no


Eksempel på QR-brikkens innhold

  • Bildeserie med korte tekster som kan spilles av med musikk.
  • PDF-filer, Word-dokumenter, PowerPoint eller lignende. Ubegrenset antall sider.
  • QR-koden kan peke mot avdødes minneside eller familiens informasjonsside eller filmer og musikkvideo på YouTube.
  • Man kan også åpne for en hilsningsløsning, der man kan stå ved graven, ta bilder og sende hilsninger til familien til den avdøde.

Administrering av innhold:

Å lage en QR-kode er enkelt og raskt. Det kreves ingen spesiell programvare. Innholdet kan gjennom årene suppleres og fornyes uten at du behøver å bytte ut selve metallbrikken.

Ønsker du å ha alt eller deler av innholdet privat, gjøres dette ved å anvende passord.


En QR-brikke gir ubegrenset informasjon på historiske gravplasser.

Ett stort antall historiske graver står mer eller mindre uten informasjon idag. Ofte finnes en interessant historie og fortelle; om personen som er begravd og plassen i seg selv. Det finnes ingen grenser for hvor mye informasjon man kan formidle gjennom den lille QR-brikken, som dessuten kan oppdateres kontinuerlig uten å behøve å bytte ut selve brikken.

Dagen og fremtidens mennesker er visuelt orienterte. Der det finnes tilgang til bilder, tekster og levende film og lyd, kommer det også til å finnes mennesker.